V.34

2008-09-05 @ 09:38:29

Går in i vecka 34 idag:P usch vad snabbt tiden går:)

Vecka 34

Bebisen - Bebisen väger ca 2250 g och är 44 cm. Nu är alla inre organ helt färdiga och klara inför förlossningen. Bebisen lungor behöver lite mer tid för att klara av omställningen från vatten till luft. Pupillerna kan vidgas och dra ihop sig och ansiktet är mer slätt än rynkigt.

Du - Livmodermåttet är från blygdbenet till toppen ca 32 till 34 cm. Du kan känna av förvärkar. De känns mer obehagliga än smärtsamma. Det kan hålla i sig i ca 30 sekunder och innebär att livmodern tränar sig inför förlossningen. Din navel kan stå utåt och en hormonrand kan synas mellan naveln och blygdbenet. Den bleknar efter förlossningen och brukar försvinna helt efter ett tag. Barnet ligger och trycker mot dina lungor och det kan göra att du känner dig anfådd eller har en obehaglig känsla under revbenen.

Idag ska jag tvätta någon maskin och ta det lugnt, mår lite illa just nu! Men nu blir det ju helg så nu kommer t vara hemma, så ikväll blir det grill och mys. I morgon åker t föräldrar till grekland, det var meniningen att vi skulle med, vi bokade samtidigt men så blev vi ju gravida så det sprack.. haha.. man får flyga tom. v.32 och jag är som sagt i v.34 nu så det är att snubbla på mållinjen:P

byeebye


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0