Ullared+lite till

2008-08-31 @ 14:50:29


Var ju som sagt på ullared igår och handlade en massa bebis grejor. kläder, tavla, skötbordsunderlägg, nappar, nalelpuhstuff(spjälsängskydd, påslakan, nattlampa, nappflaska, nappar, nalle puh själv)

Bilbarnstolen är så klart inte därifrån den köpte vi i brio affären här i osby med rabatt från nära och kära och inte heller sverigekläderna eller de tre sista bodysarna som jag haft sen innan, förutom detta köpte jag även täcke och kudde till spjälsängen, massa bebisoljor och sånt.

Till mig blev det endast underkläder, astrid lindgrenfilmer och sunes sommar, vi hade i alla fall tur med vädret film. Godis och hygienstuff, handdukar, ugnsform, ljus, servetter.

T handlade en massa kläder till sig och fiske stuff och annat. Så när vi kom ut hade vi handlat för ett ex antal tusen så nu är det tomt´.. haha nästan på, ikea nästa och handla skötbordet och skänken vi ska ha och en massa annat som vi inte köpt:) Roligt att äntlgen ha börjat:)

Igår var det även vi som bjöd på fest, med kräftor till förrätt, smörgåstårta till mat, och min hemagjorda bakelse på dumlemuffins grädde och hallon. mkt gott hoppas jag de tyckte, för jag ha inte gjort annat än diskat idag tycker jag.

Nu sitter jag här och glor på tv medan t är och fiskar med brorsonen. Gött att slappa lite.

Kunde ju inte köpa några speciella färger eftersom vi inte vet könet så det blev ganska neutralt:P
kram kram

KLar!

2008-08-29 @ 13:25:33


Här är magen v. 32+0

NU är jag klar med städningen, göttmos
väntar på att t mamma ska komma hem för så ska vi kolla en bilbarnstol vi sett, hoppas att den blir bra:P


Storstädning

2008-08-29 @ 10:28:37
Ja idag är det storstädning, har redan hunnit med en massa, nu är det bara dammsuga och torka golven kvar,... men det är inte så lätt när man blir trött för ingenting men det måste göras för vi har ju som sagt bjudit in folk i morgon..

Först blir det ju ullared så klart, wihoo... handla och handla;)

Föräldrarträff

2008-08-28 @ 08:20:15
Idag ska vi på första föräldrarträffen av tre. 2 h varar dem och man ska prata om förlossning, amning osv. hmm ska bli lite skumt med ändå skoj att sitta där med andra i samma situation, kanske ngn man känner hah..
Tar bussen vid elva och möter älsklingen vid tolv i stan så ska vi äta lite lunch innan det börjar klockan ett.

kram

Dumlemuffins

2008-08-27 @ 14:37:56
Nu har jag bakat dumlemuffinsen, dom blev sådär, muffinsformarna var usla som dom typ vidgade sig ... men de smakade gott i varje fall men nästa gång ska jag ha bättre muffinsformar och mer dumle i haha,,

varm är jag osså, har balkongdörren öppen från morgon till kväll annars blir jag knäpp för jag blir så himla varm..

Onsdag mitt i veckan:P

2008-08-27 @ 11:39:00
Idag började dagen med att cykla ner i regnet och beställa smörgåstårta till lördag då t familj kommer på inflyttningspartaj. hoppas bara att der räcker, brukar vara rätt snåla med såna grejor med jaja vi ska ju har kräftor o sånt osså...

Vi ska ju även till Ullared på lördag och handla massa saker till bebisen , till att börja med saker om man säger så. För mig är det inte lönt att handla några kläder haha får lägga min del på astrid lindgren filmerna som jag saknar, har interåd med alla men har 10 kvar, 1 kommer med posten nästa vecka så sen har jag 9 kvar och köper väl typ 4-5 där för de är billigast där. Fick även mina boxar med pippi och saktkråkan igår med alla tv-avsnitt samlade som inte finns på långfilm. samlar till mig nu men när bebisen kommit så här det hans eller hennes:)

Jag ska nog göra muffinsen sen, prova och se om dom är goda för då ska jag bjuda på såna på lördag osså:)

Bebisen sparkar heal tiden, eller i alla fall vänder och vrider på sig hela tiden,inte en lugn stund i magen nu hahah.. Imorgon är det den första föräldrarträffen får se hur det blir, hoppas att man får mkt info om förlossningen och amningen och så för jag är fortfarande helt lost när det gäller det ahha...

Baka

2008-08-26 @ 09:11:54

Idag ska jag nog baka tror jag måste bara köpa lite ingredienser först, har inte riktigt allt eftersom det var typ evigheter sen jag bakade sist.. Det är så gott med nybakade muffins och sånt gott mumsigt!
Sötsugen just nu som ni förstår.. haha

vaknade i natt för att göra ett av mina tusen toabesök och blev så himla yr, trodde jag skulle kräkas, undrar vad det var för något, hmm men jag somnade efter en stund och nu känner jag inget.. himla skumt

kommer tillbaka sen:P

nu har jag bakat i alla fall en tigerkaka, blev sådär god men så är det alltid när man äter något man gjort själv, i morgon ska jag nog göra de där dumlemuffinsen malin gjorde häromdagen..

annars har det hänt så mkt idag..

ses i morgon...
kram


1:a dagen

2008-08-25 @ 09:14:52
Idag är första dagen i ledighet, nu ska jag inte tillbaka till jobbet förrän 1 oktober nästa år, troligtvis tar jag inte ut mer för jag vill spara lite till sommaren därpå då jag inte får någon semester .

Nu ska jag njuta av att kunna gå och lägga mig när jag är trött samtidigt som jag kan ta hand om hemmet lite.

Igår var det exakt två månader till beräknat bf vilket innebär att det är mindre än månader kvar nu, usch nej yes, längtar jättemkt nu. Kände bebisen på ett sätt jag inte kännt innan igår, ett helt ben som flyttade sig, coolt!

Idag ska jag tvätta lite, städa lite och sen ska jag inte till stan och rusta för vi ska köpa golvet till barnkammaren idag, wihoooo,,,,

Föräldrarpenning

2008-08-21 @ 11:02:49
Sitter just nu och försöker fylla i en begäran om föräldrarpenning/havandeskapspenning och inkomstpapper, vilket verkar totalt omöjligt, försäkringskassans förklaringar suger verkligen, jag fyller i så gott jag kan och är det fel får dom väl skicka tillbaka det, måste ju in med det så att jag får det så man inte står utan pengar.

jaja idag är man i alla fall ledig, men då ska man så klart städa och hur lätt är det med en stor mage i vägen, !!!??
jag gör så gott jag kan så det så.... 

Jobbar hela helgen sen är det hp jippy, jobbet sitter med mitt schema idag så nu vet jag snart hur jag jobbar när jag väl ska jobba... ska catch upp med mina vänner lite nu under hp dagarna, försummat dom ganska mkt senaste åren.. lite bättre blir det väl förhoppningsvis..nä nu ska jag återgå till mina papper..


jobba

2008-08-20 @ 08:03:56
hej :P

skiriver lite nu innan jag ska cykla till bussen, jobbar hela dagen idag men det är ju inte långt kvar till hp nu så jag ska nog överleva, pust och stön. Camilla på jobbet ville ut och äta på lunchen idag eftersom jag ska snart går.. klart jag ville:P

¨måste pysa--

Godmorgon

2008-08-19 @ 08:19:34
Uppe tidigt dag också, kan ju inte ligga halva dagarna bara för att man är ledig, även om jag skulle vilja det:)

Idag händer det inte så mkt på förmiddagen, slappa och duscha. Kl. 13.10 ska jag ta bussen in till stan för att träffa Malin innan jag börjar jobba kl.16.00, mysigt för det var jättelängesen vi sågs, innan så sågs vi alltid men olika jobb, annat har gjort att vi glidit lite vilket är jättetråkigt för jag har alltid roligt med henne.

Jobbar mellan 16.00-19.15, slapp tid men det behövs i princip inte mer för att man ska bli trött nu för tiden,hihi.

Bebisen har inte rört sig så mkt just i natt så buffrade till magen i morse för att se om h*n reagerade och det gjorde h*n med massor av sparkar.

Här är jag i vecka 30+3(v.31)

2008-08-18 @ 11:54:59

Här är den första bilden som togs i v.9

2008-08-18 @ 11:54:26

Min graviditet så här långt!

2008-08-18 @ 11:52:06
Hej igen:P

Fick reda på att jag var gravid i vecka 5 då mensen uteblev. Jätteglada var både jag och min sambo men man vill ju vänta med att berätta för alla.. Det var ju inte planerat att det skulle bli nu, vi skulle typ börja försöka i februari och jag blev gravid i början av februari om man ska tro bm.

Första besöket hos bm var i vecka 9 då jag fick en himla skum bm som var vikarie för den jag har nu, i alla fall så gick vi igen vad jag skulle äta och inte fick äta osv.

Mådde verkligen pytom dom första 13-14 veckorna, mådde illa som tusan och var JÄTTE trött så jag sov mestadels när jag inte var på jobbet, stackars T som fick sitta uppe ensam många kvällar. Kräktes aldrig men usch vad stekos och mat överhuvudtaget var äckligt, hade ingen matlust men trots det gick jag upp 3-4 kg de första 14 veckorna.

Andra besöket hos bm var i v.14 då jag fick träffa min riktiga bm som var jättetrevlig, där fick jag väga och fråga massa saker, tog massa blodprov som var obligatoriska. Tog även test på min lever då jag hade extrem klia över hela kroppen som tur var det inget med det och klian försvann så småningom. Fick även tid till ul i vecka 20.

Nu hade jag nog berättat för alla och alla var glada för vår skull, hoppas jag i alla fall:) På jobbet fick jag redan nu inte lyfta något eller göra ngt som kan vara farligt.

Ungefär i vecka 16-17 började vi känna av rörelser i magen vilket kändes jättekonstigt men bra...

Fick även reda på att den en annan arbetskamrat skulle ha barn vilket var jätteskojigt :)

UL i vecka 20 där jag även blev framflyttad från den 18 oktober till den 24 oktober så i själva verket var jag i vecka 19.
Barnet såg friskt ut och vi fick med oss en bild hem:) Skulle fråga om kön men var så inne i allt så vi glömde helt enketl bort det så det får bli en överraskning..

Ett par veckor senare var vi hos bm igen på rutinkoll och här hade jag gått upp totalt 7-8 kg sen början. Tjock om magen började man bli på riktigt.

Nu mådde man som en drottning, kändes knappt att man var gravid merän att matlusten kom tillbaka. Coca Cola blev min craving men inte så allvarligt men kravet är att det äe en liten och kall riktig cola:)

Veckan innan Öland var vi på rutinkoll igen och fick med mig min journal i fall ngt skulle hända. Hade här gått upp 2 kg till och totalt hade jag gått upp 9-10kg. Har börjat känna av ryggbesvär och foglossning men nu skulle vi ju på semester så det var lugnt hela två veckor tills jag kom tillbaka för några veckor sen och helvetet släpptes löst. Kunde knappt gå efter jobbet men man var ju tvungen att jobba.

Fick svar på min HP (havandeskapspenning) och fick 3/4 för de tyckte att jag kunde klara av kassan.. stretade emot lite men ni vet ju själva hur fk är. Med mitt grundschema så blir det ca 6,25 h /månad, lönt va!? Dom ger ju mig inget extra nu när jag ska hem så då blir det så lite, men jag är glad att jag får vara hemma för ibland kan jag inte röra mig för att jag har så ont och det är framförallt när jag jobbat en lång dag.

Går på HP på måndagen den25 augusti.

Förra veckan när vi var hos BM var det glukosbelastning för att kolla om man har graviditetsdiabetes och det hade jag inte. Hade även gått upp 3 kg sen sist, all semestermat hade satt sina spår men magen hadeäven vxt från sf 25 till 29 så det hade väl en del i det.

Nu sitter jag här och är ledig en dag sen jobbar jag 2 dagar och är ledig en och sen jobbar 3 sen är det Hp hemgång. Göttmos. ska passa på att baka och fixa med barnkammaren som vi precis bara börjat på.

sorry om det blev lite långt!
Kram

Bloggningsdags även för mig

2008-08-18 @ 11:16:54
Hej !

Har valt att starta en blogg nu när jag kommer att gå hemma under 2 månader med havandeskapspenning.
Här får ni läsa om mig och min bebis i magen som beräknas komma ut den 24 oktober om bf stämmer.

hoppas ni kommer följa med mig ända in i slutet.

kram

Välkommen till min nya blogg!

2008-08-18 @ 11:14:47


RSS 2.0