Middagsdags:)

2008-10-23 @ 16:38:33
Japp, t är på väg hem och jag lagar middag, idag blir det broskben och ris, hah skumma grejer vi äter va.. gottit värrre..

ha det gött..
kram kram

TRÅKIGT!

2008-10-23 @ 10:50:26
Ja det har jag idag, vet inte riktigt vad jag ska göra, har ju inte ork till stora projekt men usch inget på tv och ingen film jag har lust att se, inget vidare väder..

klagar lite bara..!

23 oktober 2008

2008-10-23 @ 09:36:31
Nej inte i natt heller, hah, känns nästan minst på natten!!:/
förutom en bigboota finne på hackan så var det inga sammandragningar alls, hah!

Vaknade i morse och bara behövde godis,så jag cyklade till affären och köpte en påse godis klockan 9 på morgonen, men det var ett MÅSTE!
åt frukost först så var inte bara onyttig, så nu sitter jag och mumsar, det är fördelar med att vara gravid ah..

Har ställt in mig på att gå över tiden med två veckor nu, får se hur det blir, bf i morgon så än är det inte försent därinne O eller T:)

kommer senare:P
kram kram

Ballerina kex

2008-10-22 @ 11:44:23
Mumsigt gott är det, köpte det när jag var i affären, blev så sugen, det är ju inget man kan baka själv precis! Det farliga är bara att man kan äta hur många som helst.haha

Middagen idag är bestämd till ribbestek med sås och potatis, om ngt har koll på vad det är, jam jam är det, svensk husmanskost är f*n det bästa, med kött och kött och kött!!!

La in de nya bebbekläderna som är nytvättade bland de andra ny kläderna nu, o inser att det börjar bli lite tajt om plats, hah men det är massa olika storlekar typ från strl. 56-80 så där finns allt möjligt! men T ska rensa sin ena garderob och flytta till en annan garderob så att vi kan använda den till bebbens kläder sen:)

Tycker här är lite skitigt på golvet men har ingen dammsugare för den dammsugare vi har är en från nittonhundrafrösihjäl men det fungerar jättebra, problemet är bara att det inte finns någonstans att få tag i påsar till den så nu har jag övertalat t at vi måste köpa en ny fast att denna är helt svensk och har hållt i 20 år haha... så t han skulle köpa en ny jobbet, där finns en rosa osså, han frågade om jag ville ha den så sa jag att det är klart jag vill men att han skulle ta den som var bäst först och främst, för idag finns det knappast en dammsugare som klarar 20 år... får se vad han kommer hem med på fredag... Men den andra ska inte slängas den ska ner i källaren och användas där, ahah.. seperationsångest :)

nnäha nu är det dags för den dagliga dosen av hem till gården, missat två dagar i rad nu så..

kram kram

Ingen bebbe i natt heller....

2008-10-22 @ 09:32:57
nej ingen action här inte, kommer gå över 2 veckor och lite till om det vill säga illa hah..

Håller på att tvätta våra egna kläder nu, bebbekläderna var viktigare så de tog jag igår hah, mkt roligare med bebbekläder!

Idag ska jag inte göra så mkt vad jag vet, laga god middag ikväll som jag fortfarande inte vet vad det är;P

Återkommer senare:P

Besök hos BM

2008-10-21 @ 17:56:33
Ja idag var man på elinas jobb en stund sen var vi i staden och åt mc donalds, inte nyttigt men gott,,,

sen var vi hos bm, såg bra ut som vanligt!

SF(måttet på magen): 38 växt 2 cm sen förra veckan
Blodtryck: 117/50 eller ngt
Vikt: 20 kg sen början, 16 sen inskrivning, usch nu får det var nog!
Hjärtljud: mindre än innan, bm sa att det var för att jag låg på rygg o när jag la mig på sidan mer så ökade det, så runt 120-130, i början låg det alltid på 155, hon sa att det var lugnt.

Fick tid tills nästa vecka med, som vi hoppas slippa men vem vet??

Nu har vi ätit varma mackor med svamp och ska snart lägga mig framför tv:n

kram kram

3 dagar till bf

2008-10-21 @ 09:48:02

 
sista magbilden? HOPPAS!

Vecka 40

Bebisen - Nu är bebisen helt klar och väger mellan 3,5 till 4 kg och är mellan 48 och 52 cm lång. Nu är det riktigt svårt att röra sig i magen. Trots platsbrist i magen kan det dröja två veckor till innan den vill ut. De flesta bebisar föds på natten.

Du - Magen är ungefär lika stor som i förra veckans kontroll. Det är dags för din bebis att komma ut nu. Många kvinnor går över tiden med 14 dagar och ibland lite till. Har du inte packat BB väskan ännu så är det hög tid att göra det nu. Bra att ha i BB väskan. Snart är det ni som åker in till BB. Lycka till!


Bm, för sista ggn förhoppningsvis

2008-10-21 @ 09:31:54
Ja idag är det dags för bm igen, sista ggn hoppas vi:) men som sagt man vet inte!
Fick reda på att en från vår föräldrakurs som vi kännt sen innan som skulle ha den 28 oktober fick en son i lördags, grattis till er, men vi var ju först, snyft! jaja sånt e livet..

Nu sitter jag och väntar på att tvätten ska bli klar så att jag kan gå till elinas jobb och fika och sen ska jag åka med henne in till staden så jag slipper busssen och så umgås lite med henne. sen ska jag träffa t och gå till bm:)

kram kram

Med mamma i staden= shopping

2008-10-20 @ 15:56:27
Jag har precis kommit hem från staden där jag träffade mamma och håkan och fikade först sen gcik jag och mamma in i staden där vi träffade elina. Mamma hon bara handlade och handlade saker till bebben och till mig. o även till elinas nea, likadana byxor och tröjor till våra små och en kofta. Men nea kan ha sitt nu och min bebbe kan ha dem senare då de är lite större:) den som spar han har:)

jag fick till mig själv,en t-tröja med tecknat på, 2 stickade tröjor i grått och lila, två par joggingbrallor och en pyjamas och inneskor som jag kan ha på bb:) Tack mamma för allt, kände mig riktigt bortskämd idag...

Här är det vi fick till bebben:


strumpor, mössa,jeans,body,dress,byxor,tröja,dress,tröja,dräkter,dress,handduk
massor av mer kläder.. allt i olika storlekar så man kan ha sen med:)

Efter vi handlat skulle de köra hem mig men först ville Håkan äta så vi gick på kinabuffé, mummsfilibaba.. Åt lagom faktiskt:) Måste äta lite nu när T kommer hem osså så att jag inte blir så hungrig sen!

Nä nu är jag supertrött så ska go lite till här sen ska jag gosa ner mig i soffan tills jag ska fixa maten..

kram kram

Grattis Joel 26 år

2008-10-19 @ 13:25:37
Idag fyller vår vän joel 26 år, jisses han börjar bli gammal.. haha!!

Ligger och kollar på djurpolisen på animal planet och bölar, usch hur kan man vara så rå mot djur!

T och hans föräldrar är ute och plockar svamp.. orkar inte så mkt så jag är hellre hemma...

Inget nytt på bebisfronten, tyvärr, kom ut din lille rackare!

Snart ska vi äta färsk tortellini eller hur det stavas, gottit..

I morgon ska jag åka in till staden och träffa mamma som är nere, hon bor i kungsör.

kram kram

Första bf

2008-10-18 @ 09:23:34
Idag är vårt första bf-datum som vi själva räknade ut men blev flyttade till den 24 oktober på ul, hoppas den vill komma snart nu...

sov inte alls bra i natt, är skitatrött!

Idag blir det en resa in till staden, först rustaoch biltema sen t mormor, har ingen lust alls men får göra det ändå... skulle bara vilja ligga och tråka idag, är inte på bästa humöret känner jag, lite klagig och så. haha..

det blev kräft och räk kväll igår, mumsigt, men tusan vad mätta vi var sen haha,..

kram kram

ÅTTA ungar

2008-10-17 @ 13:56:07
Ligger och kollar på oprah o där var ett par som har åtta ungar!!!! Dom gjorde provrörsbefruktning en gång först och fick tvillingar och ville ha ett till men det blev 6 st till, HJÄLP!!!

Tur att man bara har ett i magen:)

Höstvackert..

2008-10-17 @ 11:44:06
E så fint väder nu på hösten innan regn och rusk börjar, längtar tills man har ork att gå ut coh gå, får bli när bebbe kommit:)

Svar till mamma: Haha då får vi väl se vem som får rätt! Klart vi kan ses om inte bebben kommit, jag kan ta mig in till staden, kan ju höras närmare om tid och så!

Nä nu ska jag gå och kolla på hem till gården..

V.40

2008-10-17 @ 09:02:20
Ja idag går vi in i sista veckan av graviditeten om man ser till bf, jisses ja! Tänkte igår på när man kollade på testet och det var ett plus, då var man i vecka 4-5 det är typ 35-36 veckor sen, då tänkte man mkt på att vara här där vi är idag men tyckte det skulle ta en evighet, det är en evighet ibland men just nu så känns det som det ändå gått snabbt! Tycker att jag varit tjock innan men nu tycker jag att jag är ännu tjockare, bebisen är nog stor, får snart inte plats hah..
Skillnaden från början och slutet är framför allt matlusten, i början mådde jag illa av allt, nu äter jag allt förutom blodkorv, bacon å nått mer, o hungrig är jag hela tiden just nu, mat och choklad, mumma mat...

Haha till ngt annat, var ju på middag igår och det bjöds på underbar tacopaj, jättegod var den och sen morotskaka till efterrätt som också var jättegod!!!

Idag ska jag vänta in t som skulle komma hem tidigare idag om allt gick som det skulle, kanske drar till ikea och köper en fåtölj till barnkammaren om inte så blir det i helgen i stället.. Sjukt att planera ngt nu känns det som för man vet ju aldrig vad som kommer att hända, kommer bebben nu eller om 3 veckor, för så länge till kan det vara innan de måste sätta igång det! Hoppas verkligen inte
Mtt egenräknade BF innan UL var ju i morgon den 18/10.... VI får se..

Känner för räk- och kräft kväll ikväll, får kolla med t om han med har lust, det tror jag för han tycker osså det är mummamat!

kommer säkert inom igen..
kram

raka benen, ta på sig strumpor....

2008-10-16 @ 16:08:40
... är sjukt svårt med en stor hård mage i vägen, bara så ni vet, usch tänk när man kan göra det utan att andas som en flodhäst efteråt.. hah
å ta på sig strumporna utan att behöva gunga upp benen, haha
kunna ha jeans, jeans har jag inte haft sen i typ april och då var det mammajeans som sprack en vacker dag när vi skulle till ikea......
för att inte prata om att se ner hur man ser ut mellan benen, minns knappt hur det ser ut hiihi... lite intimt kanske me halllå!!
trappor, hjälp, ge mig hiss!

finns säkert massa man vill kunna göra normalt, men det får vänta några veckor till!!! För här är det ingen bebbe som tittar ut inte...

hehe blev lite skumt detta inlägget, jag var precis inne i duschen och så insåg jag att mina ben vara håriga, jag som rakar benen typ varannan dag annars och får panik, måste raka benen, usch det blev en kamp... sen de här eviga smörjandet av hela kroppen, annars kliar det...

snälla bebbe kom ut nu... du är värd det men det är komplicerat med en stor mage i vägen överallt! love you :)

jaja nog med klagandet eller vad man ska säga, ska ju på middag ikväll så man får klä sig någelunda fint, haha så gott det går...

kanske tittar in sen får se hur sent det blir...

Tiger o Nalle puh

2008-10-16 @ 09:59:45
Kan inte låta bli nallepuh sakerna, eh så fina och mysiga, här kommer mysdressen jag köpte till bebben igår:


Lite suddiga bilder eftersom det är mobilkamera, men men fin är den!
Ligger just nu i tvättmaskinen...


Såg dessa lakan på en blogg o är förälskad i dessa påslakanset som säljs på tradera med olika text, på denna står det pappas älskling..
Vill verkligen ha!!

Grattis Dan 41 år

2008-10-16 @ 08:53:12
T:s bror fyller 41 år idag och vi ska på middag ikväll:)

Idag ska jag inte göra ngt vad jag vet, slappa, go på tv och så...

Återkommer senare...

kram kram

Hemma med halmen...

2008-10-15 @ 17:10:41
Eller vad man brukar säga,...

Nu har jag och johanna varit i staden, handlade en mysdress i plysch med tiger på som jag skrev i ett tidigare inlägg att jag ville ha på hm, så himla fin, men det är ju till senare bruk då den är i storlek 62:) (lägger in en bild på den i morgon)sen handlade jag tvättmedel på eko parfymfritt så klart så bebben inte blir allergisk som sin mamma var när hon var liten. sen handlade jag inte mer, kände inte att vi hade råd, måste handlas vinterdäck och mög nu så det gäller att spara. Men sen när bebben kommit så kan man handla mer könsinriktat.. wihoooo
Johanna handlade lite hon osså, en jättefin väska på wedin och lite annat smått och gott.
Vi åt på eko med, inte den bästa maten men heltklart godkänd, även om plastgaffel inte är så bra att äta med, åt med händerna till slut hahaha...

Nu kommer t snart hem och han ska köpa med sig mat hem till sig själv eftersom jag åt ute:) inte mer än rätt, pallar inte äta ngt nu o än mindre laga ngt så han får väl också ha lite lyx! 

Köpte tomteskum på rusta osså, det är verkligen det godaste julgodiset... slåt allt annat...

Är helt slut i både fötter och huvud nu så ikväll blir det inte mkt gjort, men det behövs inte heller för det kan jag göra i morgon i såna fall!!

Natti Natti
kram kram

Staden

2008-10-15 @ 09:47:39
Vaknade för bara en 25 minuter sen och bara kände att jag inte ville vara hemma hela dagen idag så jag skrev till t brorsdotter som jag vet är ledig och vi brukar ha skoj när vi göra grejor och frågade om hon hade lust att åka in och glo i staden:) Å det hade hon, najs:) gå och glo i affärer, äta gott och kanske inhandla ngt, hihi!

så nu ska jag gå in duschen och sen ska jag leta upp några kläder som passar och sen drar vi, hon har bil så vi slipper busshelvetet! undrar om jag har några småpengar i väskan, annars får vi väl dra kortet,...

see ya later

kram kram

hemma igen

2008-10-14 @ 16:48:34
Blev inget på brio för det var inte så billigt längre som det varit innan, men men...

Brio

2008-10-14 @ 15:13:50

Jag och t:s föräldrar ska ner till brios affär med där de säljer lite billigare nu i eftermiddag, t är ju inte hemma så vi åker ner ensamma, det är ju typ i byn så.. Se om man hittar ngt som vi behöver:)

Färdig med allt jag skulle göra + att jag tömt tvättkorgen och ska laga mat.. det blir kött med riven stekt potatis och brun sås, t beställning på mat haha..

Är jämt hungrig nu, äter sen är jag hungrig efter en timme igen och så håller det på, bebben är ett litet matvrak som sina föräldrar.. Hade jag kunnat hade jag ätit hela tiden och bara godis typ haha,,,

Undrar hur stort barnet är nu, hoppas det inte är för stort så det måste blir kejsarsnitt, jag vill föda normalt"...


Baby frossa med nalle puh

2008-10-14 @ 11:48:31
Hade inte så mkt för mig så jag surfade runt och hittade en massa saker som man bara vill ha!!!
Älskar Nallepuh, hade ett eget nallepuh rum när jag var mindre men gav bort allt när jag blev större....

http://www.ellos.se/

Rosa eller blå beroende på vilket kön det blir:) åh nalle puh är det på dem:)


http://www.sovtex.se

helt klart min nya favorit sida med massor av nallepuh stuff till barnrummen... VILLL!!!!



påslakan, plafond, lampa, badcape, pläd

http://www.babyroom.se

här finns massor av roligt!
Bebben måste väl bada fint ossså:)


Negerbullar

2008-10-14 @ 09:17:58

ojdå, jag skrev negerbullar inte chokladbullar, men det heter negerbullar, det har man lärt sig sen barnsben... i alla fall ska jag baka det idag igen, är så enkelt och t han åt upp alla sist så jag får nog göra dubbel sats eller ngt idag...

Har lite huvudvärk känner jag, sovit konstigt några nätter, liksom jättehårt en stund sen vakna och så fram och tillbaka till toa.. hah man känner riktigt hur bebben tryckerpå kissblåsan!

vad står mer på dagordningen idag?
* städa toan
* byta lakan i sängen

det var nog allt...

så idag har man inte hp längre utan semester, alltså bättre betalt, najs!!!!! gör inget med extra inkomst som dock inte kommer förrän i november men då ska det ju inhandlas juleklappar och så ska jag köpa de där julgradinerna jag ville ha från jotex...

elina du är sjukt i bollen, men härligt sjuk i bollen,..


v.39

2008-10-13 @ 12:17:04
Idag är vi i vecka 38+3(v.39), 11 dagar kvar till bf, alltså kan det ta minst 25 dagar innan bebben kommer, LÅNG tid, hoppas den lill* titttar ut tidigare än så..

Vecka 39

Bebisen - Din bebis ökar nu sin vikt med ca 28 g per dag. Den borde väga mellan 3,5 och 3,7 kg och vara mellan 48 och 50 cm lång. Hjärtat och levern laddar upp med näring som bebisen kan använda framförallt vid syrebrist under förlossningen. Men även som en reservdepå de första dygnen innan den riktiga modersmjölken kommit igång. Nu förbereder sig bebisen för ett riktigt marathon, ni ska klara detta tillsammans så försök att hjälpa till så mycket du kan.

Du - Nu tar bebisen upp hela din mage som mäter mellan 35 och 37 cm. Det ligger en helt färdig bebis i din mage, är det inte otroligt? Nu kan bebisen komma ut vilken minut som helst, men kom ihåg att det är bebisen som bestämmer när det är dags. Om du inte skrivit en förlossningsplan ännu så är det hög tid för det.


100kr/kg

2008-10-13 @ 11:44:48
Nu är man färdigstädad, tänkte att det var bästa att göra det direkt så jag har det överstökat, toan tar jag i morgon och byter lakan i  sängen men för idag är jag färdig!

Ni undrar säkert över rubriken, jo igår läste jag i aftonbladet om en tjej som fick 500 kr för varje kilo hon gick ner av sin pappa och bror, tänkte vilken morot och då sa t att han efter graviditeten tänkte ge mig en morot osså, för man har ju några kilo att gå ner sen, gravkilona + kilo som var över innan hha, så ungefär 30 kg blir det tillsammans som jag gärna vill gå ner:) Han ger mig 100 kr för varje kilo som jag kan ha till kläder sen eller körkortet om jag vill det. det tyckte jag var bra för det är inte så lätt att gå ner i vikt för en godisgris som jag men har jojjobantat sen jag var tonåring så denna ggn sen ska det göras på rätt sätt och det ska ta den tid det tar, är ju ledig ett år så jag ska nog lyckas gå ner lite av det i alla fall:) Snäll han e min älskling, han vill osså gå ner några kilo men det är bara typ 5 kg och sen får man ju tänka på hälsan osså, blivit mkt skit nu sista månaden, men det är värt det... Snart kommer Bebbe:)

Hoppas man lyckas och att man har ork:)

kram kram

Sista dagen på HP

2008-10-13 @ 09:46:20
Idag är sista dagen på havandeskapspenningen, så i morgon har jag officiellt semester tills den 23 oktober om inte bebben kommit då, annars gäller förldrarpenning from den 23 oktober. Rörigt jag vet men nödvändigt!

Ska städa idag, för det är skitigt på golvet och sen ska jag trycka i mig lite mer choklad, barnet lär bli godisfreak som sin mamma:)
sen då, hmmm inte så mkt, laga strömming ikväll annars så händer nog inget vad jag vet....

nu ska jag lägga mig lite på soffan och slappa och glo på tv innan jag börjar städa..

see ya

kram kram

ps. elina inget har hänt ännu...:P

4 år och 7 månader

2008-10-12 @ 14:04:04
 Så länge har vi varit tillsammans idag, jag och T.. skitalänge, ojojoj...Tänk om bebben hade velat titta ut idag men det känns inte som det haha..

T är ute och fiskar med jesper i sin nya båt och jag sitter och vilar min rygg efter att vi städat bilen idag, även satt in bilbarnstolsfästet, var ju jättelätt. men det är bäst att ha det där så man vet att det är klart när man väl ska föda sen..

Det är jättefint höstväder ute idag men orkar ju inte ens gå ut och gå en liten runda utan att vara helt svett och trött.. Nä det får bli sen med barnvagn i stället..)

Vi var ju på middag igår det var jättegott men vi gick upp här ganska tidigt för vi var trötta och så.. sov inget i natt typ coh inte t heller, mitt fel, jag hörde allt och irrreterade mig på allt så det blev ingen sömn knappt! Får väl lägga mig tidigt i kväll om jag är trött...

kram kram

Grattis Julia på 20-årsdagen:)

2008-10-11 @ 09:00:09
Idag fyller lilla julia sundström 20 år:)
Grattis sötnöt!

Händer annars idag? Inte mkt i det här skitvädret men ikväll blir det middag hos t föräldrar...

Ja mamma jag har samma konto, tack.. :)Blev lite tagen på sängen bara, alldeles för mycket...

see ya later

kram kram

Min första babybok

2008-10-10 @ 12:18:56
Ja mamma skickade en sån till oss idag, med nalle puh hur fin som helst, som sagt hon älskar att handla..
Tack den är jättefin!


Fredag

2008-10-10 @ 08:53:17
Ja det är fredag igen och vi går in i v.39, sjukt när man ser det så, v. 39 av 40 veckor.. oj nu när man tänker tillbaka på hela graviditeten så har det gått rätt snabbt. Förutom nu på slutet dock, men har varit gravid sen i slutet på januari början på februari... o nu är det oktober, man är gravid en evighet.. haha

Insåg precis att jag inte druckit (sprit) på hela detta året, vi hade en typ vit månad i januari och sen blev vi gravida. Åh det känns skönt för mina barn ska inte behöva växa upp med sprit, klart man kan ta ett glas vin då och en öl då men det är slut på ungdomslivet på så sätt att man inte kan dricka varje helg och så.. Ska vi på fest måste en vara nykter om den ena ska dricka!!!

Ni som känner mig vet att jag inte levt det bästa liv när jag var liten men jag lever, mamma försökte göra det bästa av får ekonomiska situation och här är jag nu, frisk och lycklig ovh blivande mamma.

Ni som inte känner mig så väl så var det så att min mamma var ensamstående med mig och vi bodde på näsby. Mamma var ofta arbetslös och var även halvpensionär, det gick knappt runt men vi hade mat på bordet och tak över huvudet. Min pappa fanns inte med i bilden, han lämnade oss när jag föddes och valde att leva sitt liv med droger o av den anledning så finns han inte med oss idag. Det är en version av min barndom, vill inte berätta allt här på nätet...

Därför känns det skönt att vi har en fast grund innan vi skaffade barn, det var ju inte planerat men för oss båda så är det viktigt med en kärnfamilj eftersom jag inte fick uppleva den, många får det inte, vi vet inte vad som händer om några år men just nu mår vi bra ihop och vill leva som en familj och det hoppas jag att det kommer att forstätta som...

Oj det var inte meningen att jag skulle skriva så här mkt, jaja man får väl öppna sig ngn gång..

Idag blir det stdning av toa, lite tvätt, som sagt så försöker jag hålla tvättkorgen så tom som möjligt!
Vika barnkläderna och sortera efter vilket man kan använda nu och vilket som är lite större, mamma är smart hon för hon köper olika storlekar så man har lite när den blir större osså:)

annars så blir det bara att invänta helgen och t som kommer hem, vi ska inte göra så mkt ikväll förutom att han ska laga maten ikväll, han är jätteduktig!

Imorgon blir det middag hos lisbeth och sven med hennes två systrar och resp. skönt att det är nära hem så jag kan gå när jag är trött, hah..

nää nu har jag nog tråkat ut er,

kram kram

Föräldrarpenning

2008-10-09 @ 13:18:18
Fick ÄNTLIGEN mitt beslut om hur mkt jag kommer få i månaden i föräldrapenning, o det var typ mellan 2-3000 kr mer än vad vi räknat med .. skönt! Återstår att se om vi får det i tid sen, I alla fall så var det 600 kr per dag och jag tar ut 5 hela dagar i veckan i ca. 11 månader till att börja med, hoppas nu att det blir så och att det inte blir fel eller ngt sånt...

mina pengar på hp har jag fortfarande inte fått men de ska jag få denna månaden osså så om det inte kommer med det andra så ......

lättade lite sånt från mina axlar nu, tur att man jobbat så mtk det senaste året som man gjort så att man kan få så pass
mkt:)

Pippi Långstrump

2008-10-09 @ 12:45:29
Jag har legat och kollat på pippi hela morgonen, trött som man är, pippi avsnitten är nästan bättre än filmerna.. så kul att ligga och kolla som om man var ett litet barn själv..

Nu är nästan alla bebiskläderna tvättade, några plagg kvar som åker in om en stund...
Ska osså få tummarna ur...... o vattna blommorna, som jag är expert på att glömma bort aha..




Godmorgon

2008-10-09 @ 08:54:19

Har haft en jobbig natt eller morgon eller vad man ska säga, vaknade halv 4 och behövde gå på toa som vanligt men sen gick det inte att somna om.. T skulle upp 5 och när klockan ringde var jag fortfarande vaken sen när han åkte vid sex var jag fortfarande vaken, men han sa till mig lite sött att du kan sova när du villl... lyckades somna om till slut och vaknade nu vid 8 igen, kommer säkert vara dundertrött idag bara för det, men får väl lägga mig och glo på tv/film senare.

Ska tvätta alla kläderna vi fick av mamma ida osså så att det är klart, de är så fina..  du hade inte behövt det mamma!!!!!

Nu ska jag först cykla ner till affären och köpa lite mjölk och bullar så jag/vi kan få lite frulle i oss,....

kommer senare

kram kram


tack så jättemycket....mormor..

2008-10-08 @ 14:22:15


ALLT!!! detta fick vi av min mamma idag, inslaget i paket så det var jätteroligt att öppna, väldigt mkt !! det är nog därifårn jag har fått min shoppingnoja ifrån.. jättefina är dem! Fick ju fem myror är fler än 4 elefanter kläder från lindex osså, vad glad jag blev, hihi.. skrev ju häromdagen att jag behövde pyjamaser och jag fick nu 6 st så jag kommer nog klara mig en stund i varje fall.. tack mamma, mormor!

Bebbekläder är så himla fina och roliga..

Finns så mkt fint..

2008-10-08 @ 13:23:39


Surfade runt lite och på babyroom. se hittade jag detta, vill ha.... ganska billiga med... mobilen över sängen skulle vara perfekt, fråga T om jag får beställa den.. annars får vi vänta... ja ja...

Så flitig så....

2008-10-08 @ 11:10:41

Gick upp vid 8 och har redan nu klockan 11 hunnit med att baka chokladbollar, havrekakor:) blev sådär, rätt misslyckat faktiskt men men... Har öven hunnit dammsuga igenom lägenheten, duschat och lagt i ny tvätt samt vikit den gamla tvätten.. och även diskat en maskin, inte konstigt att man är trött nu, min rygg är aj aj.. men nu ska jag ta det lugnt och bara slappa.. vad jag vet nu i varje fall ...

Ska tvätta/städa bilen när t kommer hem och sätta in bilbarnstolen så vi vet hur det fungerar när det är dags, hihi

elina skrev att hon längtar efter vår bebis, hon är så söt så, vi längtar osså så in i..

nä nu ska jag glo lite på nätet sen ska jag glo på hem till gården, haha måste ju glo på ngt:)

kram kram


Baka

2008-10-08 @ 08:44:04
Baka hade jag tänkt göra idag, chokladbollar, havrekakor sen vet jag inte...hoppas de blir goda bara hii..

Igår skrev jag ett inlägg hur det hade gått hos bm men datorn fuckade sig så jag skriver det nu i stället..
Det gick bra, hade en annan bm idag för min var bortrest, så här låg det till idag:

Vikt: 14 kg sen inskrvning, 18 kg sen början
Hjärtljud: 140
SF(måttet på magen): samma som sist 36, magen sjunkit ner:)
Blodtryck: 117/60 ilr ngt hah..

Hoppas att det var sista ggn man gick dit men har en tid till bokad i v.40, får se om den behövs eller inte!:)

Ne nu ska jag börja baka så jag hinner med ngt idag, skulle behöva städa men det är en dag i morgon ossså...

see ya later

kram kram

marabou mjölkchoklad

2008-10-07 @ 09:23:08
Det är gott det, åt upp det som var kvar sen igår och jam jam...konstigt nog hade jag lyckats spara lite...

Idag blir det bm kl. 15.30 men åker bussen redan 13.10 för att kunna komma i tid, får väl gå lite och glo i staden! T har fått ta ledigt men han måste kanske åka tillbaka till jobbet efteråt, får massa julgrejor som ska upp och byggas om osv. stackaren kom hem typ lver sju igår och körde härifrån 5 idag, han bara jobbar och jobbar...

Kunde inte somna igår kväll för bebben sparkade och bufflade i magen , o förvärkar hade jag osså men när jag väl somnat så var det lugnt...Tvättade alla nappar och nappflaskor eller rättare sagt kokade igår så att det också är klart, tror att jag har förberedet mkt nu men vet ju inte riktigt allt. BB väskan är inte färdig behövs kläder till mig och proviant till T och kläder till han... men får väl ta det precis innan vi åker in..

Känns som det är en evighet kvar samtidigt som det är nära, konstig känsla, vill ju bara ha ut en frisk liten bebis...

Magbild- igen

2008-10-06 @ 12:44:45

Här kommer en ny magbild, en bland de sista:)


Vecka 38

Bebisen - Nu är bebisen ca 47 cm lång och väger 3,1 kg. Nu förbereder bebisen sig på att födas. En normal graviditet brukar vara 37 till 42 veckor. Det är barnet som bestämmer när det vill komma ut. Ca 4 procent av alla barn i Sverige föds förre vecka 38 och lika många efter vecka 42. Ungefär 92 procent föds inom den normala perioden.

Du - Bebisen fortsätter att växa och det kan även du göra. En del ökar med 20 till 25 kg under graviditeten och andra mindre eller mer. Din livmoder är ca 34 till 36 cm. Ha dina favorit kläder på dig, något som inte sitter åt. Tänk på din hållning, en del lutar sig bakåt för att kompensera sin framtunghet, det kan göra dig lite extra klumpig. Försök att hitta en sovställning som passar dig, sover du för lite kan du lätt känna dig deppig
.magbild v. 37+3(v.38)


Fina höstdag

2008-10-06 @ 11:18:14
Ja det är verkligen fint väder ute, man skulle varit ute och gått en lång promenad men jag orkar inte, blir anfådd bara jag går tio meter haha, värst är det ner till tvättstugan och upp, usch det blite ju inte bättre av att man är förkyld heller haha! Men förhoppningsvis kommer det fler såna dagar när bebben har kommit så man kan ut och röra på dököttet och kanske får lite kondition!!

Har inte orkat ta en magbild ännu men jag ska göra det idag, ngngång när jag orkat dra mig in i duschen....

see ya later

soffan..

2008-10-06 @ 09:44:05
Där befann jag mig hela dagen igår med hosta och snuva, börjar bli lite bättre nu men förkylning brukar ju hålla sig kvar länge, hoppas tt den försvinner snart så jag inte är sjuk när bebben tittar ut...

Helgen bestod av pizzabuffé hos t faster och det var mkt gott men började ju blir förskyld så jag var inte så sällskaplig, men det gick an..

o igår låg jag som sagt på soffan..

idag ska jag inte göra såmkt heller, fokusera på att bli frisk, o tvätta ett par maskiner förstås, försöker hålla det mesta rent nu så man inte får det när man kommer hem från förlossningen...
har inhandlat lite gotte, hah ja igen, gott är det!!!

T kommer hem senare ön avnligt idag med, stackaren som måste jobba över hela tiden!

återkommer med magbild senare,

kram

Förkyld

2008-10-04 @ 09:54:47
Jappp då har man gått och blitt förkyld med halsont, hoppas inte bebben vill komma nu för det vill jag inte så bben osså bli förkylder. T mamma har tvingat i mig äckligt varmt te och alvedon så vi får se om det blir böttre snart, brukar aldrig vara sjuk så länge så det går nog...

Idag är vi bjudna till t faster på pizzabuffe och det ska väl bli kul, inte så taggad men vadå..det är gott med pizza! T är nykter så han får köra hem när jag inte pallar mer, bor ju här i osby osså så det är inte så långt!

Nu är t och hämtar båten i blekinge, körde precis och jag och lisbeth ska köra in till t mormor och besöka henne...

min dag ser ut så här,kanske hinner skriva lite senare men annars får ni ha en bra helg.


kram kram

Liten lista...

2008-10-03 @ 14:56:28

Kryssa i vilka barnprogram du minns och se hur gammal du är:


[ ] 100 kilo godis
[x] abrakadabra
[x] allis med is
[x] anki & Pytte
[x] arthur
[x] babar
[x] bananer i pyjamas
[x] barnen på luna
[x] barnens detektivbyrå
[x] bert

Summa: 9


[ ] biker mice from mars
[x] brum!
[x] bröderna Fluff
[x] bullen
[x] dagensvisa
[x] disneydags
[ ] dj kat show
[x] doktor mugg
[x] doktor snuggles
[x] doug

Summa: 8


[x] ducktales
[x] ebba & didrik
[x] fem myror är fler än fyra elefanter
[x] hajk
[x] hjärnkontoret
[x] ika i Rutan
[x ] joelbitar
[ ] jupiter
[x ] kalles klätterträd
[ ] kannan

Summa: 8


[x] kenny starfighter
[x] kosmos & kattis
[ ] KTV
[ ] leksakernas hemliga liv
[x] lilla aktuellt
[x] lilla sportspegeln
[x] långbens galna gäng
[x] nalle har ett stort blått hus
[ ] olle ek
[x ] pellepennan & suddagumman

Summa: 7


[x] pip-larssons
[x] pippi pelikan
[ ] planeten pi
[x] pokémon
[x] REA
[x] rummel & rabalder
[x] rädda joppe - död eller levande
[x] skrotnisse & hans vänner
[ ] skuggornas hus
[x] teletubbies

Summa: 8


[x] trasdockorna
[x] trazan & banarne
[ ] volrammos
[x] ökenbio

Summa: 3
Total:43
1-11; 10 år.
12-22: 15 år
23-33; 20 år
34-44; 25 år (43poäng)

*tog denna listan av sandrah


Fredagen den 3 oktober är det i dag ...

2008-10-03 @ 08:53:54
.. om ngn ville veta haha! Dryg jag är jag vet! Känns som det är ngn som fyller år idag men jag kommer inte ihåg vem, grattis vem det nu är :) Idag är det 10 dagar kvar av hp sen går jag på semestern om ingen bebbe har kommit tills dess, vem vet?!

sitter och äter upp det sista av godiset från eko, åt frukost först idag haha! Är ju så gott..

idag så händer inget speciellt, ska ta det lugnt och ta igen de två dagarna i stan, blir ju sjukt trött av ingenting...

Drömde i natt om förlossningen, säkert bara för att vi var där igår, den var hemsk, det jag kommer ihåg i varje fall, kommer inte på hur det var nu men nu vill jag att bebbe ska komma så man får sniffa lite bebbe...

Går in i vecka 38 idag menkan tyvärr inte lägga in en bild för min sladd till mobilen ligger i en väska som t har tagit med sig till jobbet, typiskt! Han skulle försöka komma hem tidigare idag för han började en timme tidigare.. hopppas, sen ska en kompis till oss komma och kolla en grej med ett virusprogram på datorn ikväll...

skriver säkert mer sen..

kram kram

Hemma..

2008-10-02 @ 17:22:56
Nu är vi hemma, har ju varit på förlossningen och BB och kollat, spännande. T var jättepirrig, ja med haha.. Plötsligt när vi stod där så hörde man ett skrik, barnskrik och en bebis var född, gud vad vi längtar nu!

Tack mamma för att du handlat ännu mera, du är för rolig du, haha kan inte låta bli...Är glad för allt...

nu så ligger t och vilar lite, jobbat som tusan hela veckan, och jag sitter här och kladdar, tänker mkt på bebis nu för nu vill man verkligen att den lill* ska komma...den dagen, den lyckan.. wihooo

Var inne en sväng på jobbet osså och hälsade på, saknar dom..

Annars tycker jag inte att jag har ngt viktigt att berätta, skriver sen om jag kommer på ngt!

kram

Lite bilder:P

2008-10-02 @ 10:28:24



Magen från v.9 till v.37


Förlossningen...

2008-10-02 @ 08:23:33
haaha där skrämde jag er allt va? inget på gång här ännu men vi ska in på förlossningen o glo idag! sorry!

kunde inte sova nu på morgonen så jag gick upp och här sitter jag nu och gör ingenting men hittade min godispåse sen eko igår och det är farligt gott på morgonen, måste äta lite riktig mat nu osså.. hihi

som ni ser håller jag på att försöka göra min blogg finare, exprimenterar lite just nu så får vi ser hur det blir i slutändan...

kom på att vi har lite kvar att köpa till bebben osså, behöver fler pyjamaser, har bara en i strl 56 ochen i 62,  en i 68 hah så behöver nog lite fler, får nog vänta till vi vet könet... babyvakt, som jag ska köpa idag! våtservetter, kan man ju köpa var som helst.. säkerrt ännu mer..kommer inte på det nu!

kramkram

2,95/hg

2008-10-01 @ 17:51:51
Ja det kostade lösgodiset idag när jag och elina kikade in på eko... köpte hurmkt som helst, båda två och elina till sin mamma osså.. hhaa mumsigt..

Gick upp redan 7.30 idag för att åka till in till elina ... sen kom malin och så åkte vi in till stan och åt på mc donalds.. hah gott.. Bara snacks idag men det får man ibland.. Vi hade i alla fall jättemysigt!

Nu är jag i alla fall hemma igen och väntar på t som jobbar över som vanligt när julen närmar sig,usch tycker det är så tradigt!

I morgon så ska han i alla fall sluta tidigare för vi ska till öppet hus på förlossningen och kolla, bättre sent än aldrig, vi  är lite sega, sen ska vi hem och kramas lite, passa på när han slutar tidigt!

Ska inom jobbet och skriva upp mina semesterdagar osså och sen ska jag kolla babyvakt som vi säljer, för det behöver vi!

Usch är helt slut nu, kommer nog lägga mig på soffan sen och glo på tv och vänta in honom...hoppas han kommit ihåg att han skulle köpa fårfällsmattan idag.. me like!

Annars har väl inget speciellt hänt tror jag i varje fall. hmmm
Förutom att man vill handla hur mkt som helst till bebben men då behövs det massa pengar och vem har det.:P

Inget viktigt att förtälja idag...

I´ll be back!

RSS 2.0