nybakat

2011-11-29 @ 18:51:11

Leilas goda saffransscones 
Foto: TV4

 

Färdigt på: 20 min
Ingredienser

Till 8 scones:
22 dlmjölk
11 gsaffran
7,57,5 dlvetemjöl
0,50,5 tsksalt
1,51,5 tskbakpulver
0.50.5 dlråsocker
125125 gkallt smör
11 stekologiskt ägg
Ägg, mandelspån och råsocker till pensling

Tips

När det står varmluftsugn i receptet men du bakar med vanlig ugn, höj temperaturen på din ugn med runt 20- 25 grader så blir det bra.

Gör så här

1. Sätt ugnen på 250 grader.

2. Koka upp mjölken med saffranet och låt svalna.

3. Blanda vetemjöl, salt, bakpulver och råsocker i en bunke.

4. Tärna smöret och nyp ihop det med de torra ingredienserna.

5. Blanda ägg och saffransmjölk och de torra ingredienserna till en deg.

6. Platta ut degen till två tekakor, skär ett kryss över kakorna och nagga.

7. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper, pensla med ägg och strö över mandelspån och råsocker.

8. Grädda gyllene i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.

Dessa bakade jag och barnen nu ikväll, smakade en liten bit, underbart goa, barnen älskade dom.
Sparade till helgen då blir det smarrig frukost.
Luktar saffran och pepparkakor, nu är det jul:)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0