Muffins med ploppgelehallon

2012-06-14 @ 11:10:27

muffinssmet (grundrecept)
100gsmör
2dlekologisk mjölk 3%
1stcitron, skalet
2stekologiska ägg
1.5dlströsocker
1tskvaniljsocker
4dlvetemjöl
2tskbakpulver
1nypasalt
+
2 el. 4 plopp gelehallon

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader varmluft om du vill göra stora muffins, och 200 grader varmluft om du vill göra små.

2. Smält smöret och tillsätt mjölk och rivet citronskal.

3. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker pösigt. Rör ner den ljumna vätskan.

4. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner i smeten.

5. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt.

6. Fyll muffinsformarna till 2/3 med smet. Stick ner 1 el. 2 plopp i varje form.

7. Grädda i mitten avugnen i cirka 20 minuter om du gör stora muffins eller 12-15 minuter om du gör små.


Bakade lite idag och tänkte prova med plopp gelehallon i stället, fan vad gott det blev, OM man gillar plopp med gelehallon.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0