Atkins

2010-08-02 @ 08:05:47

Ja idag börjar dieten efter en hel sommar av frossande, ojoj vad vi ätit och druckit gott.
Men vi har gett upp viktväktarna för att prova atkins, alltså inga kolhydrater och mycket protein och fett, kommer blir sjukt svårt att tro att det ska fungera med att äta massa fett i maten, vi får la se om vi lyckas.

Tyra ska äta vanlig kost;)


Kommentarer
Postat av: sofie

det funkade i alla fall för mig och sålänge man inte äter mer än runt 20-30 gram kolhydrater om dagen så kan man äta hur mycket fett som helst. Det känns sjukt i början att käka ost med smör UTAN macka eller att frossa i bearnaisås till köttet men man vänjer sig. Hellre ha det så och känna sig mätt än att bara få äta sallad och ständigt vara hungrig.

2010-08-02 @ 14:34:25
URL: http://emmasofiee.blogg.se/
Postat av: sofie

jag höll på i 8 månader och gick ner runt 10 kg (fast nu har jag tyvärr trillat tillbaka i gamla vanor och gått upp en massa igen). Mina föräldrar har ätit så i 2 år nu och gått ner runt 25 kg vardera.



Man lär sig efter några veckor vad man kan äta och inte kan och hur man kan göra varianter på det man brukade äta.

Hallon kan man äta och nästan alla grönsaker, frukt vänjer man sig av vid att inte käka. Måltider ser i princip ut som vanligt bara det att man byter ut potatis/pasta mot extra kött och grönsaker eller äter bara pålägg istället för macka med pålägg samt alltid använder produkter med så hög fetthalt som möjligt i matlagningen.



De första två veckorna hade jag jätteont i huvudet och kände mig yr men läste att det lätt blir så medans kroppen vänjer sig av med sockerbegäret, efter de två veckorna mådde jag hur bra som helst och jag längtade inte ens efter något sött efter det. Så det gäller bara att stå ut i 2 veckor sen kommer allt gå enkelt.



Nu var det ett halvår sedan jag slutade men kan fortfarande inte dricka juice eller äta väldigt söta saker då det äcklar mig..



Du får uppdatera på bloggen hur det går :) jag blev inspirerad nu att själv ta tag i det hela igen.

2010-08-02 @ 18:08:19
URL: http://emmasofiee.blogg.se/
Postat av: Sofie

Det är ungefär så som jag brukar försöka tänka med, lite kolhydrater och mer protein och nyttigt fett, man blir mättare på det och äter därmed mindre!

2010-08-08 @ 20:25:45
URL: http://www.alltforforaldrar.se/frusofie

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0